21 februari 2006

Selecteer een schilder - nu voor het buitenwerk in het voorjaar

Nu het nog aan de koude kant is vindt Rohm and Haas Paint Quality Institute het een goede tijd een schilder te selecteren. Een paar tips:

  • Maak een afspraak met minstens drie schilders (in persoon) en vraag om offertes op papier voor het werk

  • Maak duidelijk wat het werk inhoudt en specificieer zo duidelijk mogelijk de materialen en methoden, bijvoorbeeld het aantal verflagen. Op die manier worden de offertes vergelijkbaar. Let erop dat start- en einddatum en het aantal mensen op de offerte staan vermeld. Informeer ook even hoe de planten of ander tuinmateriaal moet worden beschermd tijdens het werk

  • Garantie: over werk en materialen? Hoe lang geldt de garantie, wat zijn de voorwaarden? Dit zou in de offerte moeten worden verwerkt.

  • Is het bedrijf of de schilder bereikbaar, beantwoordt hij telefoon of e-mail vlot? Komt hij op tijd? Is de offerte duidelijk over het gebruikte materiaal en de tijd voor de arbeid? Let ook op de betalingscondities: zorg ervoor dat u zo veel mogelijk achteraf betaalt, zodat u controle houdt op het werk.

  • Kwaliteit van de gebruikte verf. Een hogere kwaliteit verf kost meer, maar zal ook langer goed blijven zitten. Dit is de investering zeker waard!

1 opmerking:

Margo zei

Hoi,

Heb zelf aan den lijve ondervonden dat het heel verstandig is om offertes van schilders met elkaar te vergelijken! Heb uiteindelijk via deze site: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html een geschikte schilder voor mijn buitenschilderwerk kunnen vinden! Echt een aanrader voor iedereen die een schilder zoekt, want het kan je een hoop geld besparen!