28 juni 2006

Britten investeren in verbetering van hun huis

Een Engels onderzoek laat geloven dat de waarde van de huizen met 10.000 GBP kan stijgen door de inspanningen van klussers. Die zijn dan ook bereid in het land om ruim 116 miljard te investeren in doehetzelfprojecten. Dit geldt vooral voor de grotere steden in het land. De verbeteringen worden voor een groot deel met leningen gefinancierd (dat is overigens ook de bron van het onderzoek). In Frankrijk waren de cijfers voor het eerste kwartaal van Mr. Bricolage te zien, echter zij vertoonden een lichte daling ten opzichte van 2005. Als er sprake is van een grotere klusbereidheid in Engeland is dat mogelijk specifiek voor dat land.

Een stoep repareren of leggen moet gemakkelijk zijn...

Stratenmakers hebben er een drukke beun aan: het leggen van straten. In de Verenigde Staten hoort het repareren van stoepentot de klussen die je zelf kunt doen. En het hoeft niet zo moelijk te zijn. Bedenk daarbij wel dat de stoepen daar van een ondergrond zijn voorzien waarop de uiteindelijke stenen liggen. Wie trouwens van voren af aan wil beginnen met het verharden van zijn terras of patio, vindt bruikbare tips en motieven ook online.

04 juni 2006

Gierend geluid bij openen kranen: eenvoudig te verhelpen

Als bij het openen van een kraan in het huis een gierend geluid te horen is, dan kan dat waarschijnlijk redelijk eenvoudig worden verholpen. Het probleem zit 'm namelijk in de hoofdkraan van het huis, of de drukregulator(klep). Die is meestal in de kruipruimte te vinden bij de watermeter. Kijk daar eens naar of laat dat doen, het is een reparatie die over het algemeen niet te duur is.